EU:n tietosuoja-asetus

Published by Johanna Marttila on

EU:n yleinen tietosuoja-asetus tulee sovellettavaksi 25.5.2018. Tilitoimisto Markku Mäkelä Oy noudattaa tietosuoja-asioissa Suomen ja EU:n lainsäädäntöä ja huolehdimme jatkossakin henkilötietojen huolellisesta ja lainmukaisesta käsittelystä.

Tietosuoja-asetuksesta käytetään myös nimitystä GDPR eli General Data Protection Regulation. Tietosuoja-asetuksen tavoitteena on, että kansalaiset voivat hallita tietojaan paremmin. Asetus sääntelee mm. henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja luovuttamista sekä näihin liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia. Lähes kaikki yritykset käsittelevät toiminnassaan henkilötietoja.

Suomen Yrittäjät on koonnut nettisivuilleen kattavan oppaan tietosuoja-asetuksesta, löydät oppaan täältä. Lisätietoa ja lomakkeita löytyy myös Tietosuojavaltuutetun toimiston nettisivuilta.

 

Categories: Ajankohtaista